تخم اين گياه كه همان خاكشير است ريز و كمي دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد يكي از آنها قرمز كه داراي طعم كمي تلخ است و ديگري برنگ قرمز تيره مي باشد .
تركيبات شيميايي:
خاكشير داراي تعدادي اسيد چرب مانند اسيد لينوئيك ،اسيد لينولنيك ، اسيد اولئيك ،اسيد پالمتيك و اسيد استئاريك مي باشد . ضمنا در خاكشير اسانس روغن فراري وجود دارد كه داراي مواد بنزيل و ايزوسيانات است
خواص داروئي:
خاكشير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است .
1.التيام دهنده زخم و جراحات است .
2.جوشانده خاكشير براي رفع اسهال هاي ساده و رفع ترشحات زنانگي مفيد است
3.خاكشير ادرار آور است .
4.خاكشير تب بر است .
5.براي دفع كرم مفيد است .
6.التهاب كليه را برطرف مي كند.
7.سرخك و مخملك را دوا مي كند .
8.خاكشير صدا را باز مي كند .
9.براي از بين بردن كهير و التهابات پوستي از خاكشير استفاده كنيد .
10.از گلها و برگهاي گياه مي توان براي رفع بيماري ناشي از كمبود ويتامين C استفاده كرد .
11.سنگ كليه را دفع مي كند.
12.براي دفع سنگ كليه مي توان خارشتر ،خاكشير و ترنجبين را با هم مخلوط كرده وصبح ناشتا خورد .
13.براي برطرف كردن جوشهاي صورت كه بعلت خوردن چربي و شيريني زياد ايجاد مي شود بايد جوشانده يك قاشق ترنجبين(عصاره گیاه خارشترکه 10 گرم آن تقریبا 1000تومان میشه!) را با دو قاشق غذاخوري خاكشير مخلوط كرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آنرا ميل ميل كنيد تا جوشها از بين برود.
طرز استفاده: مهمترین نکته ای که هنگام تهیه این شربت باید دقت کرد شستن خاکشیر و ریگ شور کردن آن است . معمولآ در هنگام خرید خاکشیری را انتخاب کنید که کمتر ریگ و خاک داشته باشد تا شستن آن آسان تر باشد.
یخ + گلاب + شکر + خاکشیر
نظرات شما عزیزان: