كليات گياه شناسي:
زعفران گياهي است پايا با ارتفاع تقريبا 30 سانتيمتر كه داراي برگهاي دراز و سبز مانند تره است . ساقه زير زميني آن از دو پياز تشكيل میشود . اين پيازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاء هاي نازك قهوه اي رنگ مي باشد . گلهاي زعفران ارغواني ، منظم و شامل لوله اي دراز است كه به سه گلبرگ و كاسبرگ منتهي مي شود .
زعفران خيلي مرغوب قسمت كلاله گل يعني قسمت انتهايي خامه است و ميله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشكيل مي دهد .
برداشت زعفران بدين ترتيب است كه قسمت كلاله هر گل را بر ميدارند و بين كاغذ قرار مي دهند تا خشك شود و سپس بسته بندي مي كنند . استاندارد زعفران كه در فرانسه صورت گرفته است اعلام کرد كه بايد 50 عدد از الياف زعفران بيشتر از0/277 گرم وزن داشته باشد و درصد رطوبت آن 13 درصد باشد . همچنين هر ميليگرم آن بايد بتواند 700 سانتيمتر مكعب آب را بطور محسوس رنگي كند .
ترکیبات شیمیایی:
زعفران داراي مواد چرب ، املاح معدني ، موسيلاژ و اسانس هاي فراوان مي باشد .رنگ زعفران مربوط به ماده اي بنام كروسين است كه در آن وجود دارد پياز زعفران سمي است و مصرف يبش از حد آن براي حيوانات كشنده است .
خواص داروئي:
زعفران از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است . مهمترين خاصيت زعفران كه از قديم الايام از آن استفاده می شده است درمان افسردگی مي باشد .
زعفران دارایبویی قوی و طعمی تلخ مي باشد :
1. خوردن چاي زعفران باعث هضم غذا مي شود .
2. اثر مسكن درد دارد .
3. قاعده آور است .
4. باعث تحريك اعصاب مي شود .
5. زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان مي سازد .
6. مصرف زعفران خونريزي هاي بعد از زايمان را از بين مي برد .
7. قواي جنسي را تقويت مي كند .
8. كبد را تصفيه وقوي مي سازد .
9. سرفه را رفع و اثر مفيد روي درمان برونشيت دارد .
10. كليه و مثانه را پاك مي كند .
11. آرام بخش و خواب آور است .
12. زعفران ضد تشنج است .
13. گاز معده را برطرف مي كند .
14. ادرار آور است .
15. و اگر بالاخره مي خواهيد هميشه شاد و خندان باشيد زعفران بخوريد .
16. فرمول قديمي زعفران براي تنظيم عادت ماهيانه خانم ها و بازكردن قاعدگي سال هاست كه بكار مي رود و اثر بسيار مفيدي دارد .
مضرات :
چون زعفران بر روي سيستم توليد مثل اثر دارد بنابراين زنان حامله بايد از خوردن آن احتراز كنند زيرا ممكن است باعث سقط جنين شود . خوردن زياد زعفران براي كليه ها مضر است . اشتها را كم مي كند و ايجاد سردرد مي كند و باعث اختلال حواس مي شود .
زعفران را بايد در شيشه هاي دربسته و دور از نور نگهدري كرد زيرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست مي دهد
زعفران گياهي است پايا با ارتفاع تقريبا 30 سانتيمتر كه داراي برگهاي دراز و سبز مانند تره است . ساقه زير زميني آن از دو پياز تشكيل میشود . اين پيازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاء هاي نازك قهوه اي رنگ مي باشد . گلهاي زعفران ارغواني ، منظم و شامل لوله اي دراز است كه به سه گلبرگ و كاسبرگ منتهي مي شود .
زعفران خيلي مرغوب قسمت كلاله گل يعني قسمت انتهايي خامه است و ميله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشكيل مي دهد .
برداشت زعفران بدين ترتيب است كه قسمت كلاله هر گل را بر ميدارند و بين كاغذ قرار مي دهند تا خشك شود و سپس بسته بندي مي كنند . استاندارد زعفران كه در فرانسه صورت گرفته است اعلام کرد كه بايد 50 عدد از الياف زعفران بيشتر از0/277 گرم وزن داشته باشد و درصد رطوبت آن 13 درصد باشد . همچنين هر ميليگرم آن بايد بتواند 700 سانتيمتر مكعب آب را بطور محسوس رنگي كند .
ترکیبات شیمیایی:
زعفران داراي مواد چرب ، املاح معدني ، موسيلاژ و اسانس هاي فراوان مي باشد .رنگ زعفران مربوط به ماده اي بنام كروسين است كه در آن وجود دارد پياز زعفران سمي است و مصرف يبش از حد آن براي حيوانات كشنده است .
خواص داروئي:
زعفران از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است . مهمترين خاصيت زعفران كه از قديم الايام از آن استفاده می شده است درمان افسردگی مي باشد .
زعفران دارایبویی قوی و طعمی تلخ مي باشد :
1. خوردن چاي زعفران باعث هضم غذا مي شود .
2. اثر مسكن درد دارد .
3. قاعده آور است .
4. باعث تحريك اعصاب مي شود .
5. زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان مي سازد .
6. مصرف زعفران خونريزي هاي بعد از زايمان را از بين مي برد .
7. قواي جنسي را تقويت مي كند .
8. كبد را تصفيه وقوي مي سازد .
9. سرفه را رفع و اثر مفيد روي درمان برونشيت دارد .
10. كليه و مثانه را پاك مي كند .
11. آرام بخش و خواب آور است .
12. زعفران ضد تشنج است .
13. گاز معده را برطرف مي كند .
14. ادرار آور است .
15. و اگر بالاخره مي خواهيد هميشه شاد و خندان باشيد زعفران بخوريد .
16. فرمول قديمي زعفران براي تنظيم عادت ماهيانه خانم ها و بازكردن قاعدگي سال هاست كه بكار مي رود و اثر بسيار مفيدي دارد .
مضرات :
چون زعفران بر روي سيستم توليد مثل اثر دارد بنابراين زنان حامله بايد از خوردن آن احتراز كنند زيرا ممكن است باعث سقط جنين شود . خوردن زياد زعفران براي كليه ها مضر است . اشتها را كم مي كند و ايجاد سردرد مي كند و باعث اختلال حواس مي شود .
زعفران را بايد در شيشه هاي دربسته و دور از نور نگهدري كرد زيرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست مي دهد
نظرات شما عزیزان: